HELP
Populaire of aangepaste reizen, zorgvakanties, busreizen, cruise, overwinteren, 55+ korting

Vakantie ouderen met zorgZorg en hulp tijdens uw vakantie vlucht of verblijf. Lees hier over de mogelijkheden voor zorg tijdens uw vakantie.

 

 

 

Krijgt u normaal in het dagelijks leven thuiszorg of andere zorg, dan kunt u dit ook aanvragen voor uw vakantie. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.
Blijft u tijdens uw vakantie in Nederland dan kunt u eerst bij uw zorgaanbieder vragen naar de mogelijkheden voor thuiszorg. Sommige zorgaanbieders kunnen u ook helpen om zorg in het buitenland te regelen.

Zorg, verpleging, Thuiszorg Spanje

De brochure 'Thuiszorg in het buitenland' van de organisatie SBZ vertelt u de mogelijkheden voor thuizorg tijdens uw vakantie in spanje. Op dit moment zijn er bureaus aangesloten in de regio's Costa Brava, Costa del Sol, Mallorca, Tenerife en Gran Canaria. Voor informatie over andere zorglocaties kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor in Nederland.

Zorgbuitenland.nl

Zorgvakanties

Voor mensen die dagelijks hulp, begeleiding, verzorging of medische zorg nodig hebben bestaan er speciale zorgvakanties. De vakanties kunnen u of uw partner afhankelijk van het gekozen pakket en uw wensen alle zorg bieden die u nodig hebt. Daarnaast worden er ook herstelvakanties aangeboden. Deze zijn bedoeld voor herstel/revalidatie na een ziekenhuisopname.

Zorghotels


Vergoeding zorg in het buitenland

Wilt u meer informatie over zorg in het buitenland uw zorgverzekeraar heeft meer kennis op het gebied van zorg in het buiten en de vergoedingen hiervoor. In bepaalde gevallen werkt de verzekeraar met eigen zorgaanbieders. Informeert u altijd eerst bij uw eigen verzekeraar wat de mogelijkheden zijn.
Ontvangt u AWBZ zorg? Dan kunt u in bepaalde situaties extra zorg ontvangen, laat u hierover informeren bij het CZ-kantoor.

Medische zorg in het buitenland

Medische zorg in het buitenland - EHICIedereen die op vakantie gaat naar het buitenland, adviseren we de EHIC-kaart aan te vragen bij uw zorgverzekeraar. Met de EHIC heeft u recht op noodzakelijke medische zorg tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland. Heeft u de EHIC kaart niet bij u dan kan het zijn dat u de behandeling gelijk moet betalen. In alle Europese landen kunt u voor spoedeisende zorg in de ziekenhuizen terecht met uw EHIC. Als de EHIC niet wordt geaccepteerd, neem dan altijd direct contact op met alarmcentrale Eurocross Assistance. Ook niet-spoedeisende (ongeplande) hulp in het buitenland wordt meestal vergoed. Veel zorgverzekeraars stellen als voorwaarde voor deze vergoeding van niet-spoedeisende hulp dat u, voor u bezoek aan de dokter of apotheek, eerst contact met hen opneemt. Het telefoonnummer dat u nodig heeft staat op uw zorgpas. Zorgt u altijd dat u een goede factuur en omschrijving van de behandeling ontvangt als u naar de dokter gaat.

Neemt u, voordat u op vakantie gaat, contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de voorwaarden en vergoedingen voor zorg in het buitenland. 

 

Seniorenreizen - Arke

Seniorenreizen

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive

TUI

Seniorenreizen - CruiseTravel

Cruises

Zoncruise, Cultuurcruise, Minicruise

CruiseTravel

Seniorenreizen - de Jong Intra

Busreizen

Excursiereis, Groepsreis, Rondreis 

De Jong Intra

Seniorenreizen - Center Parcs

Vakantieparken

Bungalows, Zorgcottages, Woonboten, Appartementen 

Center Parcs

Overwinteren in Spanje

Overwinteren in Spanje

Overwinteren Spanje, Costa Blanca, Benidorm 

Van Ham

Singlereizen

Single Reizen

50+, busreizen, Duitsland, 1 persoonskamer

Effeweg

Landal- Zorgvakanties

Zorgvakanties en rolstoelvriendelijk

Comfortzorg, Dyalise, Zorgvakanties

Landal Greenparks

Golfvakantie

Golf reizen

Golfen, Aleenstaande reizen, clinics, Groepsreizen 

Pin High