HELP
Populaire of aangepaste reizen, zorgvakanties, busreizen, cruise, overwinteren, 55+ korting

Seniorenreizen - MindervalidenHeeft u een mobiliteitsbeperking of extra hulp nodig bij uw reis? Informatie over hulp bij uw reis, taxivervoer en aangepaste accomodaties.

 

 

 

Hulp op het vliegveld, mindervaliden

Vanaf 26 juli 2008 is er EU-wetgeving inzake de rechten van personen met een handicap of beperkte mobiliteit in het luchtvervoer van toepassing. De dienstverlening behoort te voldoen aan de voorgeschreven wetgeving zoals vastgelegd in de zogenaamde PRM (Passengers with Reduced Mobility). Alle voorzieningen op de luchthavens, vliegtuigen en vluchten binnen de EU dienen aangepast te zijn aan de behoeften van passagiers met beperkte mobiliteit als gevolg van een lichamelijke (zintuiglijke of motorische, tijdelijke of blijvende) beperking.

Op het vliegveld krijgt u begeleiding vanaf de parkeerplaats naar uw vliegtuig en op de plaats van bestemming van het vliegtuig naar de aankomsthal of parkeerplaats. Deze assistentie kunt u bij het boeken van uw vlucht en minimaal 48 uren van tevoren aanvragen bij uw reisbureau of luchtvaartmaatschappij. De assistentie is kosteloos.
Op de luchthaven van aankomst: Indien u een rolstoel nodig heeft is deze ter plaatse beschikbaar. Dit wordt achter de schermen geregeld vanaf de luchthaven van vertrek. U krijgt hulp met uw bagage en het passeren van de nodige controles, en u wordt naar het afgesproken punt gebracht op de luchthaven van bestemming (als het een lid van de Europese Unie betreft). Ook bij overstappen krijgt u hulp bij alle bovengenoemde zaken.

Schiphol, hulp voor mindervaliden

Taxivervoer mindervaliden in het buitenland

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het vooraf regelen van een taxi of rolstoeltaxi, zodat deze voor u klaar staat op het vliegveld van uw bestemming. Heeft u uw vakantie geboekt via een reisorganisatie vraag dan eens naar de mogelijkheden van taxivervoer in het land van bestemming en wat uw reisorganisator hierin kan betekenen. Reisorganisators hebben vaak voldoende kennis en contacten over dit soort zaken en kunnen voor u bemiddelen.
Een andere optie is om contact te leggen met het vliegveld van uw bestemming en te vragen naar de voervoersmogelijkheden. Bijna ieder vliegveld (binnen Europa) heeft een aparte afdeling die bemiddelt tussen reizigers en taxibedrijven. Op Schiphol heet dit Schiphol Transfer Assistance.

Er bestaan gespecialiseerde bedrijven die bemiddelen in taxivervoer in het buitenland. Dit geldt niet alleen voor transfers van en naar het buitenland maar voor al het taxivervoer tijdens uw vakantie.

Aangepaste accomodaties voor mindervaliden

De meeste grote reisaanbieders hebben in hun zoekmenu de optie om aangepaste of rolstoelvriendelijke accomodaties te selecteren. Informeer voordat u een reis boekt naar de aanpassingen die zijn gemaakt in de accomodatie. Rolstoelvriendelijk is een algemeen en breed begrip en vaak zijn deze accomodaties drempelvrij en de gangen breed. Rijdt u in een electrische rolstoel dan vraagt dit vaak meer aanpassingen aan uw accomodatie. De gekozen reisorganisatie kan u hierin adviseren. Als u uw vragen stelt via e-mail heeft u de beloftes 'zwart op wit'.

Op onze 'landenpagina's' (SpanjePortugalGriekenland) hebben we al enkele rolstoelvriendelijke vakanties voor u geselecteerd.

Rolstoelvriendelijke hotels vindt u op Hotelspecials.nl en kijkt u ook eens op onze pagina Seniorenhotel.

Buitengewoonreizen.nl biedt reizen voor mensen die hogere eisen stellen aan hun vakantieverblijf dan alleen 'rolstoelvriendelijk'. Via de zoekmodule op de website is het mogelijk om te zoeken naar de ideale accommodatie voor u. Wilt u bijvoorbeeld een zwembadlift + rolstoelaangepaste transfer vanaf de luchthaven + appartement + hooglaagbed, dan zoekt u naar deze combinatie.

Buitengewoonreizen.nl


Landal vakantieaccommodaties voor mindervaliden, of mensen met een beperking aan gehoor of visie 

Landal- accomodaties minder validen en zorgBij Landal Greenparks worden speciale accommodaties aangeboden voor minder valide personen. Er wordt onderscheid gemaakt in breed toegankelijk, extra toegankelijk en speciaal toegankelijk. Daarnaast zijn er ook accomodaties waar zorg kan worden geboden in samenwerking met Comfortzorg. Ook biedt Landal Dialyse accomodaties, een gehoorvilla, een visionvilla en een longvilla.

Landal Greenparks, aangepaste accomodaties

 

 

Seniorenreizen - Arke

Seniorenreizen

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive

TUI

Seniorenreizen - CruiseTravel

Cruises

Zoncruise, Cultuurcruise, Minicruise

CruiseTravel

Seniorenreizen - de Jong Intra

Busreizen

Excursiereis, Groepsreis, Rondreis 

De Jong Intra

Seniorenreizen - Center Parcs

Vakantieparken

Bungalows, Zorgcottages, Woonboten, Appartementen 

Center Parcs

Overwinteren in Spanje

Overwinteren in Spanje

Overwinteren Spanje, Costa Blanca, Benidorm 

Van Ham

Singlereizen

Single Reizen

50+, busreizen, Duitsland, 1 persoonskamer

Effeweg

Landal- Zorgvakanties

Zorgvakanties en rolstoelvriendelijk

Comfortzorg, Dyalise, Zorgvakanties

Landal Greenparks

Golfvakantie

Golf reizen

Golfen, Aleenstaande reizen, clinics, Groepsreizen 

Pin High